2 dl mælk,
2 æg,
2 spsk.revet appelsinskal,
l knivspids salt
ca.25 gr smør,
75 gr mel.
Fyld:
5 æbler,
2 spsk.smør, 2 spsk.honning, l tsk. kanel,
revet appelsinskal,
3-4 spsk rom, 50 g hakkede vaInøddekerner eller mandler.
Pandekagedejen piskes sammen af mælk, æg, revet appelsinskal, salt,
smeltet smør og mel.
Smørret kan smeltes på den pande, som senere skal bruges til at bage
pandekagerne på.
Dejen må gerne hvile lidt, før der bages 8 pandekager, der kan laves
i god tid før middagen.
Til fyldet smeltes smør og honning på en pande, kanel, revet
appelsinskal og skrællede æbler, der er skåret i både, kommes i.
Småsteges, til æblerne er møre, hvorefter rom blandes i sammen med de
hakkede valnøddekerner eller mandler, og fyldet smages til. Kom l spsk.fyld på hver pandekage, der lukkes som en pakke, lægges i
et ildfast fad, stænkes med lidt rom, og honning "kringles" over. Lunes midt i ovnen ved 200 i 10 min. Smager herligt med koldt
flødeskum.
Er der børn i familien, så spar på rommen og brug istedet
appelsinsaft og server pandekagepakkerne med vaniIleis.