1 kg flotte modne jordbær
1 appelsin
1 citron
2 spsk. Kirsch, grand marnier,cointreau eller abrikoslikør
2 - 4 spsk. blid honning
frisk mynte
Skyl bærene og lad dem tørre. Nip dem og del dem i to bunker: en lille bunke med flotte ensartede, røde bær og en større bunke med resten. Rør et par spsk. citronsaft med 1 spsk. honning. Skær de flotte i halve/kvarte og vend dem i citronmarinaden. Lad dem trække i køleskabet. Knus resten af bærene groft med gaffel eller kort tid i foodprocessoren. Rør saften af appelsinen med 2 spsk. honning og den valgte spiritus. Hæld det i de knuste jordbær og smag evt. til med mere honning. Hak mynten, dæk den med film og stil den koldt.
Ved servering:
Vend den hakkede mynte i jordbærpuréen. Hæld den i skåle og pynt med de flotte bær. Slut af med et topskud af mynte.