Andebryst med figner
2 stk Berberiand bryst a' ca. 350 gr
2 spsk god balsamico-eddike
1 spsk honning
50 gr. smør
salt og friskkværnet peber
honningbagte figner:
12 modne, men ikke for bløde figner
1 par spsk flydende honning
lidt sukker (gerne rørsukker)
Tænd for ovnen på 250 grader og grill. Skyl fignerne. Skær den hårde del af stilken.Vend dem i flydende honning eller endnu nemmere, men lidt mere klistret: kom honning på fingrene og gnid fignerne, så de får et lag honning over det hele. Læg dem med stilken opad i en teflontærteform eller et ildfast fad, der lige passer. Drys med lidt (rør) sukker og stil dem til side. Kog balsamicoeddiken næsten væk i en lille tykbundet gryde og tilsæt en spsk. flydende honning. Sæt gryden til side. Puds andebrysterne af på kødsiden og rids dem med en meget skarp kniv på skindsiden.