MAROKKANSK KYLLING MED TOMATER OG HONNING
2 pers.
¼ tsk. Safran
2 spsk. olivenolie
1 stort løg, finthakket
2 stk. kyllingebryst skåret i halve (i alt ca. 750 g kød)
1 kg flåede, modne, hakkede tomater
1 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
3 spsk. honning
1 tsk. salt
4 kopmål couscous
Læg safrantrådene i en skål, tilsæt 2 spsk. varmt vand, og lad blandingen stå i ca. 20 min. til safrantrådene er opløst. Varm olivenolien i en sauterepande. Svits det finthakkede løg, til det er gyldent. Tag løgstykkerne op ved hjælp af en hulske. Læg løgstykkerne på en tallerken, læg derpå kyllingestykkerne i panden, sauter kyllingekødet (vend stykkerne jævnligt), og tag efter ca. otte min. kødet op af sauterpanden. Læg kødstykkerne på en tallerken. Hæld nu en halv kop vand i sauterpanden, rør i bunden med en træske. Tilsæt de hakkede tomater, lad dem simre i ca. otte min. Hæld så safranopløsningen i sauterpanden, tilsæt kanel, ingefær, honning og salt og peber. Put så kyllingestykkerne og det svitsede, finthakkede løg over i sauterpanden (eller en lille tykbundet gryde), læg låg på, og lad blandingen småsimre i ca. 50 min.
Tallerkenserveres, idet en fjerdedel af kyllingeblandingen fordeles på hver tallerken på toppen af et lille ”bjerg” couscous.