LAMMERAGOUT MED FRISKE DADLER
1 kg stort udskåret lammekød
2 store løg
1 brev stødt safran (0,125 g)
1 nip kanel
salt og friskkværnet peber
50 g smør
1 topspsk honning
1 nip kanel
250g friske dadler
100 g mandler
1 spsk sesamfrø
evt. citronsaft
Skær kødet ud. Pil og hak løgene. Kom kød og løg i en tykbundet gryde med safran, kanel, salt og peber efter smag samt smørret. Hæld vand på, så det næsten dækker og bring gryden i kog. Skum suppen og skru ned for varmen på mindste blus. Lad retten koge meget småt i halvanden til to timer, til kødet er meget mørt. Når retten er ved at være færdig tilsætter man honning og vender kødet godt rundt i saucen. Tag kødet op med hulske og begynd at koge saucen lidt ind. Halver imens dadlerne og tag stenene ud. Kom dadlerne i saucen og lad dem koge med i ca. 10 min. Smut imens mandlerne qg rist dem svagt gyldne i lidt olie på en pande. Lad dem dryppe af på papir. rist en spsk. sesamfrø på panden og tag den af ilden. Kom kødet tilbage i gryden og lad det varme igennem. Smag evt. til med citronsaft. Anret ragouten i et varmt fad og drys med mandler og sesamfrø.