Orientalsk Lammekølle
Ingredienser:
1½ kg. lammekølle med ben
1 tsk. salt
2 1/2 dl. vand
2 spsk. sojasauce
1 spsk. flydende honning
1 tsk. majsstivelse
Marinade:
saft af 2 citroner ca. 1 1/2 dl.
4 spsk. sojasauce
2 fed presset hvidløg
2 spsk. friskreven ingefær
Tilbehør:
Pasta med let kogte gulerodsstrimler og porestrimler. Lammekøllen lægges i
en plastpose. Marinaden piskes sammen og hældes i posen som lukkes.
Trækker i køleskabet ca. 12 timer, vendes nogle gange.
Køllen tages ud af posen, tørres, gnides med salt og lægges i en lille
bradepande.
Brunes i ovnen i ovnen ca. 15 min. ved 225 grader. Varmen dæmpes til 160
grader. Vand hældes i bradepanden. Sojasauce og honning røres sammen og
pensles på kødet.
Vidersteger 1 1/4 - 1 1/2 time afhængig af hvor rosa kødet ønskes. Køllen
pakkes i folie og hviler ca. 20 min. inden den skæres i skiver.
Skyen hældes i en gryde og varmes igennem. Jævnes med majsstivelse udrørt i
lidt vand og smages til med salt og peber.