1 svinemørbrad
1 spsk. honning
Smør til stegning
2 appelsiner
50 gr smør
1-2 spsk kikkoman soyasauce
2 tsk maizena
Salt og peber
1 appelsin til garnering
Purløg
Strimlet appelsinskal
Skær mørbraden fri for hinder og smør den med honning overalt. Brun den derefter i smør i en gryde, godt på alle sider drys med salt og peber og lad den stege ved svag varme ca. 15 min. og hold den varm i folie og et viskestykke. Tilsæt saften af 2 appelsiner og 1-2 tsk. soyssauce, gem appelsinskallen og lad skyen koge godt igennem. Pisk smørret i ad nogle gange. Rør maizena ud med lidt vand, kom det i og lad saucen koge et par sekunder, før der smages til med peber og salt. Skær appelsinen i både og læg dem på varme tallerkener sammen med skiver af mørbrad, sauce, kartofler og et drys purløg.