75 gr smør
3 æg
125 gr sukker
2 tsk. vanillesukker
3 spsk fløde
150 gr mel
2 tsk. bagepulver
Mandelglasur:
100 gr smør, 80 gr sukker, 80 gr honning, 2 spsk. fløde, 100 gr mandelflager, ½ tsk. kanel, skallen fra en ½ appelsin i strimler
Lad smøret smelte og afkøle. Pisk æggene skummende og lyse med sukker og vanillesukker. Tilsæt det smeltede, let afkølede smør og fløden. Mel og bagepulver blandes og røres i. Smør en tærteform på 26 cm i diameter, fyld dejen i og glat overfladen ud. Kagen bages i en 200 grader varm oven på anden nederste rille i 10-12min. Imens blandes ingredienserne til mandelglasur i en gryde og gives et kort opkog. Tag kagen ud af ovnen og fordel mandelmassen på den forbagte kage. Lad kagen bage yderligere i 12-15min. Tag kagen ud af ovnen og lad den stå i formen et par min., inden den tages ud og afkøles på rist.