GAMMEL FRANSK HONNINGKAGE
8 hele æg røres skummende med
125 g melis
750 g mel blandes med
1 søsterkagebagepulver
1 pose hakket pomeransskal
ca. 50 g hakket sukat
100 g korender
100 g tørrede abrikoser, hakkede
150 g hakkede hasselnødder eller mandler
1 dessertske kanel
1 dessertske ingefær
1 dessertske stødt nellike
1 dessertske reven citronskal
750 g smeltet honning
250 g smeltet margarine eller smør
og til sidst kommes massen i.
Bages i bradepande ved 175° . Kan også fordeles i mindre lave aluminiumforme.
Når kagen er afkølet, pakkes den ned i plastfolie helt tæt og kommes i køleskab, hvor den gemmes, gerne en måned, så smager den bedst. Kan holde fra jul til påske og smager herligt i skiver med koldt smør på.
P.S.
Når den bruges til julegløgg, glaseres den i festlige farver og mønstre.