NØDDESNITTER
Ca. 45 stk.
Mørdej
300 g mel
75 g malede hasselnødder
1 stort æg
100 g sukker
2 tsk. Vanillesukker
150 g margarine
Fyld
5 spsk. Honning
100 g margarine
125 g sukker
200 g smuttede, skiveskårne mandler
Endvidere
1 spsk. Mælk
100-150 g overtrækschokolade
Først laves mørdejen. Bland mel, nødder, sukker og vanillesukker i en skål. Heri smuldres margarinen, saml dejen med ægget og stil den i køleskab i ca. ½ time. Dejen udrulles ca. 2 mm tyndt til en plade på 30x38 (en bageplade) og pensles med mælk.
Til fyldet blandes honning, margarine og sukker og koges et par minutter, hvorefter mandelskiverne tilsættes. Lad fyldet køle af, inden det hældes på dejen.
Kagen bages i en forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 180-200°. Lad kagen køle lidt, inden den skæres ud i små trekanter.
Stykkerne lægges på en rist, og når de er helt afkølede, dyppes alle tre spidser i overtrækschokolade – og nu ligner de det fineste bagerbrød og smager herligt. De er tilligemed fryseegnede.